Dolgu nedir?
Dolgu, zaman içerisinde ciltte yaşlanma nedeniyle oluşan kırışıkların tedavisinde, yağ dokusuna bağlı kayıpların giderilerek yüze hacim verme işleminde, ameliyatsız yüz germe operasyonlarında ve yüz şekillendirmede etkin olarak kullanılan bir maddedir. Göz altı çukurlarının doldurulması, dudak dolgunlaştırma, burun şekillendirme gibi alanlarda da kullanılan bu madde cilde genç ve canlı bir görünüm kazandırır.
Dolgu kimlere uygulanır?
Dolgu uygulaması cildinde sarkma veya kırışıklık bulunan, yüz ovalitesini kaybeden, göz altında çukurlar oluşmuş, yüzünün belirli alanlarını ön plana çıkarmak isteyen herkes için yapılabilen bir uygulamadır. Bazı hastalarda botoks uygulamasının yeterli olmadığı durumlarda da tercih edilebilir. Özellikle göz kenarı, alın ve kaş arası çizgilerinde dolgu uygulamasına başvurulabilir.
Dolgu hangi bölgelere uygulanır?
Dolgunun uygulandığı bölgeler; dudak, çene, burun, elmacık kemiği, göz kenarı, kaş ortası, gözaltı çukurları gibi kapsamlı alanlardır. Özellikle yüzdeki orantı problemleri ve sarkmalarda da sıklıkla dolgu uygulamasının etkilerinden yararlanılır.
Dolgunun etki süresi nedir?
Hyalüronik asit özellikli yüz dolgularının kalıcılık süresi 6-18 ay arasında değişir. Hidroksiapatit özellikli dolgular ise 12-18 ay arasında ciltte varlık sürdürebilmektedir. Ancak dolgunun ne kadar sürede etkili olacağı kişinin cilt yapısına da bağlıdır. Bazı hastalarda ortalama 24 aya kadar kalıcılık özelliği göstermesi mümkün olabilmektedir.
Botoks nedir?
Genellikle yaşlanmaya bağlı olarak ciltte oluşan kırışıklıkların tedavisinde tercih edilen botoks, hem kozmetik hem estetik amaçlı olarak uygulanabilen bir toksin maddesidir. Başta mimik kaslarının sık olarak hareket etmesi nedeniyle oluşan kırışıklıkları azaltma olmak üzere, aşırı terleme, kronik migren gibi bir çok durumda da tedavi edici özelliğe sahip olan bu madde, Clostridium Botulinum adı verilen bir bakteriden elde edilir.
Botoks kimlere uygulanır?
Botoks, yüz gençleştirme amacıyla cildine daha genç bir görünüm kazandırmak isteyen pek çok hastaya uygulanabilir. Kırışıklık tedavisinde, yüz şekillendirmede, aşırı terleme probleminde ve kronik migren ataklarında, diş sıkma (bruksizm) sıklıkla botoks uygulamasına başvurulmaktadır.
Botoks hangi bölgelere uygulanır?
Botoksun en sık tercih edildiği bölgeler; kaş arası, göz çevresi, alın gibi yüzün üst bölümleridir. Boyun bantlarına uygulanabilen botoks, orta yüzde yer alan masseter kasındaki keskin ve sert görünümü düzeltmek içinde tercih edilir.
Botoks etki süresi nedir?
Botoksun etki süresi uygulamanın dozuna, cildin yapısına, metabolizma hızına ve uygulamanın yapıldığı bölgeye göre değişkenlik gösterir. Genellikle 3 ile 6 ay arasında değişen etki süresinin sonunda hastaya yeni bir botoks seansı planlanabilmektedir.
Botoks nasıl yapılır?
Botoks, enjeksiyon ile ilgili mimik kaslarının içerisine yapılır. Aşırı terleme problemine karşı yapılan botoks uygulamasında ise deri içine enjeksiyon söz konusudur.
Ne tür durumlarda botoks uygulanmaz?
Botoks;
• Emziren annelere ve hamile kadınlara uygulanmaz .
• Kas hastalığı olan kişilerde tercih edilmez.
• Aminoglikozid ve bazı ilaçları kullanan kişilere yapılmaz.
• İmmun yetmezliği olan hastalara yapılmaz.